معرفی بهترین توزیع های لینوکس - وان سرور آکـادمی

معرفی بهترین توزیع های لینوکس

زمان تقریبی مطالعه: 9 دقیقه

معرفی بهترین توزیع های لینوکس

توزیع های زیادی از لینوکس وجود دارد. حتی نمیتوان به یک عدد دقیق فکر کرد، چون میتوان تعداد زیادی از توزیع های مختلفی از لینوکس را پیدا کرد که از یک جهت و یا از جهات مختلف با هم تفاوت داشته باشند.

بعضی از آن ها تنها یک کلون از دیگری به نظر میرسد، در حالی که بعضی از آن ها کاملا خاص و یونیک هستند. کمی گیج کنندست! اما این موارد زیبایی لینوکس را نشان میدهد.

نگران نباشید ، حتی اگر هزاران توزیع وجود داشته باشد، در این پست لیستی از بهترین توزیع های لینوکس موجود در حال حاضر تهیه شده.

در اینجا ، ما سعی می کنیم توزیع ها را دسته بندی کنیم.

توجه داشته باشید، ما در این لیست الویت خاصی نداریم و صرفا بر اساس سلیقه ی شخصی به معرفی می پردازیم.

بهترین توزیع های لینوکس برای افراد مبتدی

در این دسته بندی ، هدف ما این است که توزیع هایی را که استفاده از آنها آسان است را ، بررسی کنیم. نیازی به بررسی عمیق نیست، فقط می توان بعد از نصب از آن ها استفاده کرد.

Ubuntu

بهترین توزیع های لینوکس

اوبونتو بدون شک یکی از محبوب ترین توزیع های لینوکس است. حتی می توان آن را از قبل نصب در بسیاری از لپ تاپ های موجود مشاهده کرد.

اینترفیس کاربری آن بسیار آسان است. اگر با آن کار کنید ، به راحتی می توانید ظاهر آن را بر اساس نیاز خود تنظیم کنید. در هر صورت ، می توان انواع تم آن را نیز نصب کرد.

علاوه بر آنچه ارائه می دهد، یک انجمن آنلاین (فروم) گسترده ای از کاربران اوبونتو موجود است.

Linux Mint

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

Linux Mint Cinnamon یکی دیگر از توزیع های محبوب لینوکس در بین مبتدیان است. دسکتاپ پیش فرض مینت شبیه ویندوز XP است و به همین دلیل بسیاری از کاربران هنگام از رده خارج شدن ویندوز XP آن را انتخاب کردند.

Linux Mint مبتنی بر اوبونتو است و بنابراین همه برنامه های موجود برای اوبونتو را دارد. سادگی و سهولت استفاده از آن دلیلی است که برای کاربران جدید لینوکس، به گزینه ای برجسته تبدیل شده است.

elementary OS

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

elementary OS یکی از زیباترین گزینه های موجود لینوکس است، UI شبیه Mac OS است؛ بنابراین اگر قبلاً از سیستم مجهز به Mac استفاده کرده اید ، راحت بودن با آن راحت است.

این توزیع مبتنی بر اوبونتو است و تمرکز آن بر ارائه یک محیط لینوکس کاربر پسند است که با در نظر گرفتن عملکرد، تا آنجا که ممکن است زیبا به نظر میرسد.

MX Linux

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

MX Linux تقریباً یک سال پیش مورد توجه قرار گرفت. هم اکنون یکی از محبوب ترین توزیع های لینوکس است. اگر هنوز از آن استفاده نکرده اید، هنگام استفاده از آن تعجب خواهید کرد.

برخلاف اوبونتو ، MX Linux یک توزیع محبوب وکاربر پسند لینوکس است که بر اساس Debian با Xfce به عنوان محیط دسک تاپ خود است. علاوه بر ثبات بی عیب و نقص آن، با بسیاری از ابزارهای رابط کاربری گرافیکی همراه است که راحتی هر کاربر با ویندوز یا مک را راحت تر می کند.

همچنین ، پکیج منیجر آن کاملاً با یک کلیک به سادگی نصب می شود. حتی می توانید بسته های Flatpak را جستجو کرده و در کمترین زمان نصب کنید (Flathub به طور پیش فرض به عنوان یکی از منابع در پکیج منیجر موجود است).

Zorin OS

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

سیستم عامل Zorin یک توزیع دیگر مبتنی بر اوبونتو است که اتفاقاً یکی از زیبا ترین و بصری ترین سیستم عامل برای دسک تاپ است. به خصوص ، پس از انتشار Zorin OS 15 ؛ قطعاً آن را برای کاربران بدون هیچ پیش زمینه لینوکسی ای توصیه می شود. بسیاری از برنامه های مبتنی بر رابط کاربری گرافیکی نیز به خوبی لانچ می شوند.

همچنین می توان آن را روی رایانه های شخصی قدیمی نصب کرد، با این حال ، اطمینان حاصل کنید که نسخه Lite را انتخاب کنید. علاوه بر این، دارای نسخه های Core ، Education و Ultimate است. می توانید نسخه Core را به صورت رایگان نصب کنید، اما اگر می خواهید از توسعه دهندگان پشتیبانی کنید و به بهبود Zorin کمک کنید ، نسخه Ultimate را تهیه کنید.

Zorin OS توسط دو نوجوان مستقر در ایرلند راه اندازی شد!

Pop!_OS

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

Pop! _OS ؛ انتخاب بسیار خوبی برای توسعه دهندگان یا متخصصان علوم کامپیوتر است. البته ، فقط برای برنامه نویس ها محدود نمی شود، اگر تازه شروع به استفاده از لینوکس کرده اید، این یک انتخاب عالی نیز است. این برنامه مبتنی بر اوبونتو است، اما بسیار بیشتر بصری و روان است. علاوه بر ویژگی های ظاهری قابل قبول، رمزگذاری تمام را اعمال می کند.

گزینه های دیگر

Deepin و سایر توزیع های مبتنی بر اوبونتو (مانند کوبونتو ، Xubuntu) نیز می توانند گزینه های مناسب برای مبتدیان باشند. اگر قصد دارید گزینه های بیشتری را جستجو کنید می توانید نگاهی به آنها بیندازید.

بهترین توزیع سرورهای لینوکس

برای سرورها، انتخاب توزیع لینوکس به ثبات ، عملکرد و پشتیبانی سازمانی برمی گردد. اگر فقط در حال آزمایش باشید، می توانید هر distro یا توزیع را که می خواهید امتحان کنید.

اما، اگر آن را برای یک وب سرور یا هر چیز اساسی نصب می کنید ، باید نگاهی به برخی از توصیه های ما بیندازید.

Ubuntu Server

بسته به مکانی که نیاز داریم، اوبونتو گزینه های مختلفی را برای سرور فراهم می کند. اگر به دنبال یک راه حل بهینه شده برای اجرای در AWS ، Azure Google Cloud Platform و غیره هستید ، Ubuntu Cloud راهی است که باید دنبال شود.

در هر صورت، می توان بسته های سرور اوبونتو را انتخاب کرد و آن را بر روی سرور خود نصب نمود. با این وجود ، اوبونتو محبوب ترین توزیع لینوکس در مورد استقرار در فضای ابری است.

توجه داشته باشید که توصیه می کنیم به دنبال نسخه های LTS باشید.

Red Hat Enterprise Linux

Red Hat Enterprise Linux یک پلتفرم درجه یک لینوکس برای مشاغل و سازمان ها است. اگر از روی آمار جلو برویم، Red Hat ممکن است محبوب ترین انتخاب برای سرورها نباشد. اما، گروه قابل توجهی از کاربران سازمانی هستند که به RHEL (مانند Lenovo) اعتماد می کنند.

از نظر فنی، Fedora و Red Hat با هم مرتبط هستند. هرچه Red Hat پشتیبانی می کند، قبل از در دسترس قرار دادن Fedora برای RHEL ، در Fedora آزمایش می شود.

SUSE Linux Enterprise Server

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

نگران نباشید، این توزیع را با OpenSUSE اشتباه نکنید. تحت یک نام تجاری مشترک “SUSE” است، اما OpenSUSE یک توزیع منبع باز (اوپن سورس) هدفمند است.

SUSE Linux Enterprise Server یکی از محبوب ترین راه حل ها برای سرورهای مبتنی بر cloud است.

CentOS 8

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

CentOS بیشتر شبیه نسخه RHEL ، است زیرا از منابع Red Hat Enterprise Linux گرفته شده است.

اکنون که CentOS با CentOS Stream جایگزین شده، می توان CentOS Stream را که یک بالادست برای Red Hat Enterprise Linux است امتحان کرد یا به دنبال گزینه های CentOS باشیم.

Cent OS 7 تا سال 2024 پشتیبانی می شود و Cent OS 8 در اواخر عمر خود در سال 2021 مشاهده می شود. بنابراین، می توان قبل از آزمایش گزینه های CentOS یا CentOS Stream ، آن را به عنوان یک آزمایش امتحان نمود.

گزینه های دیگر

همچنین می توان فدورا سرور یا دبیان را به عنوان گزینه هایی برای برخی از توزیع های ذکر شده در بالا ، استفاده کرد.

یک راز بزرگ درمورد 90 % هاستینگ های ایرانی، اورسل کردن بیش از حد است که باعث افت کیفیت سرورها میشود.

وان سرور با ارائه دسترسی های مختلف این امکان را به شما خواهد داد که تمامی منابع سرورتان را مدیریت و بررسی کنید و همچنین با ارائه گارانتی 100% برگشت وجه ریسک خرید شما را به %0 کاهش میدهد.

برای خرید سرور مجازی با گارانتی 100% بازگشت وجه کلیک کنید.

بهترین توزیع های لینوکس برای رایانه های قدیمی

اگر رایانه قدیمی دارید که در اطراف شما است یا اگر واقعاً نیازی به ارتقا سیستم خود ندارید، هنوز هم می توان برخی از بهترین توزیع های لینوکس موجود را امتحان کرد.

Puppy Linux

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

Puppy Linux به معنای واقعی کلمه یکی از کوچکترین توزیع های موجود است. این نرم افزار می تواند با سهولت در پیکربندی های سخت افزاری قدیمی اجرا شود.

اگر نیاز به تجربه کاملی در رایانه خوب و قدیمی خود باشد، ارزش بررسی آن را دارد. با گذشت سالها ، تجربه کاربر همراه با اضافه شدن چندین ویژگی مفید جدید این توزیع، بهبود یافته است.

Solus Budgie

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

این توزیع، یک سیستم عامل دسک تاپ سبک وزن است. می توان محیط های دسک تاپ مانند GNOME یا MATE را انتخاب کرد. با این حال ، Solus Budgie اتفاقاً یک توزیع کامل لینوکس برای مبتدیان است ، در حالی که منابع سیستم را زیاد درگیر نمیکند.

Bodhi

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

لینوکس بودی در بر روی اوبونتو ساخته شده است. با این حال، برخلاف اوبونتو، با تنظیمات قدیمی بسیار خوب اجرا می شود.

مهمترین نکته در این توزیع دسک تاپ Moksha آن است (که ادامه دسکتاپ Enlightenment 17 است). تجربه کاربر بصری است.

antiX

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

antiX ؛ که تا حدی شبیه به MX Linux است، توزیع سبک لینوکس متناسب با رایانه های قدیمی و جدید است. UI چشمگیر نیست ؛ اما مطابق انتظار کار می کند.

این برنامه مبتنی بر دبیان است و می تواند بدون نیاز به نصب، به عنوان یک توزیع مستقیم و لایو CD مورد استفاده قرار گیرد. antiX همچنین بوت لودرهای لایو را فراهم می کند. برخلاف برخی دیگر از مزاحمت ها، باید تنظیمات را ذخیره کنید تا با هر راه اندازی مجدد آن را از دست ندهید. نه تنها این، همچنین می توانید تغییرات را در فهرست روت (root )با ویژگی “Live persistence” آن ذخیره کنید.

بنابراین، اگر به دنبال یک توزیع کننده USB-live برای ارائه در سخت افزارهای قدیمی هستید؛ راه حل antiX راهی برای آن است.

Sparky Linux

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

لینوکس Sparky مبتنی بر Debian است که به نظر می رسد یک گزینه عالی لینوکس برای سیستم های سطح پایین است. Sparky Linux چندین نسخه ویژه را برای کاربران مختلف ارائه می دهد.

گزینه های دیگر

همچنین می توان Linux Lite ، Lubuntu و Peppermint را به عنوان برخی از توزیع های سبک لینوکس امتحان کرد.

بهترین توزیع لینوکس برای کاربران حرفه ای

هنگامی که با انواع پکیج منیجر ها و دستوراتاستفاده می شود، می توان شروع به بررسی توزیع های لینوکس کنید که فقط برای کاربران پیشرفته طراحی شده است.

البته ، اگر یک حرفه ای باشیم، مجموعه ای از الزامات خاص را خواهیم داشت. با این حال ، اگر مدتی است که از لینوکس به عنوان یک کاربر معمول استفاده می شود، بررسی این توزیع ها لازم است.

Arch Linux

Arch Linux خود یک توزیع ساده و در عین حال قدرتمند و بزرگ برای یادگیری است. بر خلاف دیگران ، شما همه چیز را با یک بار نصب از قبل نخواهید داشت. شما باید سیستم را پیکربندی کنید و بسته به نیاز بسته ها را اضافه کنید.

همچنین ، هنگام نصب Arch Linux ، باید مجموعه ای از دستورات را دنبال کرد (البته بدون نسخه گرافیکی). اگر می خواهید آن را نصب کنید، باید در مورد برخی از کارهای اساسی پس از نصب Arch Linux نیز بدانید. این به شما کمک می کند تا شروع خوبی داشته باشید.

علاوه بر همه تنوع و سادگی ، لازم به ذکر است که جامعه (کامینیوتی و فروم های اینترنتی) پشت Arch Linux بسیار فعال است. بنابراین ، اگر به مشکلی برخوردید ، نگران نباشید.

Gentoo

اگر می دانید چگونه کد منبع را کامپایل کنید ، Gentoo Linux را باید امتحان کنید. این توزیع یک توزیع سبک نیز است؛ با این وجود، باید دانش فنی لازم را برای کارایی آن داشته باشیم.

Slackware

Slackware یکی از قدیمی ترین توزیع های لینوکس است که هنوز هم مهم است. اگر مایل به جمع آوری یا توسعه نرم افزاری برای ایجاد محیطی مناسب برای خود باشیم، Slackware راهی مناسب است.

حتی اگر تعداد کاربران یا توسعه دهندگان که از آن استفاده می کنند به طور قابل توجهی کاهش یافته است ، هنوز هم یک گزینه خارق العاده برای کاربران پیشرفته و حرفه ای است.

بهترین توزیع چند منظوره لینوکس

برخی از توزیع های لینوکس وجود دارد که می توان به عنوان یک سیستم عامل مبتدی یا پیشرفته برای دسک تاپ و سرور استفاده کرد. از این رو، ما فکر کردیم که بخش جداگانه ای برای چنین توزیع هایی آماده کنیم.

Fedora

Fedora دو نسخه جداگانه ارائه می دهد؛ یکی برای دسک تاپ یا لپ تاپ و دیگری برای سرورها (به ترتیب Fedora Workstation و Fedora Server).

بنابراین، اگر به دنبال یک سیستم عامل دسکتاپ سریع هستید؛ با داشتن یک توزیع قوی در حالی که کاربرپسند است، Fedora یک گزینه است. در هر صورت، اگر به دنبال سیستم عامل لینوکس برای سرور خود هستید، این انتخاب خوبی است.

Manjaro

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

Manjaro مبتنی بر Arch Linux است. در حالی که Arch Linux برای کاربران پیشرفته و حرفه ای طراحی شده است، Manjaro این کار را برای یک تازه وارد آسان می کند. این یک توزیع لینوکس ساده و مبتدی است. رابط کاربری به اندازه کافی خوب است و مجموعه ای از برنامه های کاربردی رابط کاربری گرافیکی را ارائه می دهد.

Debian

معرفی های بهترین توزیع های لینوکس

خوب، اوبونتو بر اساس دبیان ساخته شده است، بنابراین باید توزیع خوبی باشد. دبیان یک گزینه ایده آل برای دسک تاپ و سرور است.

ممکن است این بهترین سیستم عامل برای مبتدیان نباشد ، اما با مراجعه به اسناد رسمی می توان به راحتی کار خود را شروع کنید. نسخه اخیر Debian 10 Buster تغییرات و بهبودهای لازم را به همراه دارد. بنابراین ، شما باید آن را امتحان کنید!

جمع بندی

خب ما در این آموزش به بررسی و معرفی مهمترین انواع توزیع های لینوکس پرداختیم امیدواریم از این آموزش بهره کافی رو برده باشید.

لطفا جهت بهبهود کیفیت آموزش های ارسالی، نظرات خود را از طریق کامنت و درج ستاره ارسال کنید

5/5 - (17 امتیاز)